Gyventi susituokus

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Piazza, J. Gyventi susituokus

Piazza, J.  Gyventi susituokus. – Vilnius : Vaga, 2019. – 430 p.

Visi sako, kad gyventi santuokoje sudėtinga, tačiau niekas nepasako, ką daryti. Šioje knygoje žurnalistė Jo Piazza atvira provokuodama ir su humorui pasakoja apie pirmuosius savo santuokos metus ir pažeria naudingų įžvalgų, padėsiančių likti lygiaverčiais parneriais bet kokioje situacijoje. Būdama trisdešimties Jo Piazza sutiko savo svajonių vyrą plaukdama į Galapagų salas, o po trijų mėnesių jau buvo susižadėjusi. Tačiau neilgai trukus ji susidūrė su daugybe klausimų.

Kaip gyventi susituokus pasaulyje, kuriame santuoka nebėra svarbi? Kaip nepriklausoma, stipri moteris feministė tampa kieno nors partnere visam laikui?
J. Piazza keliauja po 20 šalių penkiuose žemynuose, kad išsiaiškintų, ką reiškia moderni santuoka. Savo šiltame, įkvepiančiame, juokingame ir išmintingame pasakojime ji atskleidžia genties moterų, prancūzių damų, žydų ortodoksių motinų, vaikus auginančių švedų tėčių, poligamijos šalininkų ir olandžių prostitučių išmintį.
Knyga „Gyventi susituokus“ parašyta su gaiviu atvirumu, elegancija, nuoširdžiomis ir linksmomis įžvalgomis apie žmogaus psichiką. Tai sąžiningas žavingos poros portretas. Gyvenimas jiems siunčia išbandymus, kokių jie niekada nesitikėjo – gąsdinančios diagnozės, sergantys tėvai, kuriais tenka rūpintis, darbo praradimas – su visu tuo porai tenka tvarkytis ieškant supratimo, ką reiškia būti lygiaverčiais partneriais tiek gerais, tiek blogais laikais. Kelionė, aprašyta knygoje „Gyventi susituokus“ padeda jaunai šeimai suvokti ir atskleisti esmę, kuri padės ir jums išlaikyti tvirtą santuoką ne tik pirmaisiais jos metais.

Turinys