Dabar tau skaudės

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Kay, A. Dabar tau skaudės

Kay, Adam. Dabar tau skaudės : slapti jaunesniojo gydytojo dienoraščiai. – Kaunas : Jotema. – [2019]. – 271 p.

Buvusio gydytojo Adam Kay knyga „Skaudės: slapti jaunesniojo gydytojo dienoraščiai“ atveria akis ir atskleidžia šokiruojančią tiesą apie sunkų gydytojų darbą. Tarp komedijos ir tragedijos nuolat laviruojantis pasakojimas privers ir kvatoti, ir susimąstyti.
Susipažinkite su gydytojo gyvenimu: 97 valandų savaitė, sprendžiami gyvybės ar mirties klausimais, nuolatinis kūno skysčių cunamis, o ligoninės automobilių stovėjimo aikštelės skaitiklis uždirba daugiau nei tu… Knyga „Skaudės: slapti jaunesniojo gydytojo dienoraščiai“ atveria skaudžią gydytojų gyvenimo realybę.

Adam Kay dirbo jaunesniuoju gydytoju nuo 2004 iki 2010 metų, kol viena siaubinga patirtis privertė jį iš naujo pamąstyti apie savo ateitį.  Jo knyga -  tai iš pirmų lūpų pasakojamos istorijos, slapta išskrebentos po nesibaigiančių dienų, bemiegių naktį ir prarastų savaitgalių. Šioje knygoje – visas džiaugsmas, skausmas, pasiaukojimas, iš proto varanti biurokratija ir meilės laiškas tiems, nuo kurių bet kurią akimirką gali priklausyti mūsų gyvenimas.
Kartais linksma, kartais bauginanti, kartais liūdna knyga pasakoja apie viską, apie ką norėjote sužinoti ir apie ką nenorėjote – gyvenimą ligoninės palatose ir už palatų sienų. Beje... taip, gali likti randas.