Paskolink man savo gyvenimą

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Umbrasaitė, E. Paskolink man savo gyvenimą

Umbrasaitė, Erika. Paskolink man savo gyvenimą : prancūziškos meilės, nemeilės ir kiti prieskoniai. – Vilnius : Alma littera, 2019 p . – 302 p.

Prancūziško humoro, erotikos ir pavojų kupinas Erikos Umbrasaitės romanas „Paskolink man savo gyvenimą. Prancūziškos meilės, nemeilės ir kiti prieskoniai“ pasakoja neįtikėtiną nusikaltimo ir meilės istoriją. Neskolinkite savo telefono, nes su juo galite paskolinti ir gyvenimą...
Paryžiuje gyvenanti Lėja La Tur visiškai netikėtai taps didžiulės vagystės prabangiame viešbutyje liudininke ir sutiks savo svajonių vyrą. Kokių dar pokštų gali iškrėsti likimas?

Ar gali būti, kad visa košė užvirė dėl to, kad ji neatsargiai leido sesei Marion pasinaudoti savo telefonu?
Romane „Paskolink man savo gyvenimą“ rutuliojasi tragikomiški santykiai, o likimas ant kiekvieno kampo krečia pokštus. Erika Umbrasaitė lengvai ir su neįtikėtinai taikliu, smagiu humoru rašo istoriją , kuri yra pagrįsta tikrais įvykiais. Pasakojimas neša skaitytoją į Paryžių, Bilbao ir net Ekvadorą, kartais yra  panašus į sapną, bet juk matuojantis svetimą gyvenimą gali nutikti bet kas.

Erika Umbrasaitė (g. 1970 m.) – žurnalistė, viešųjų ryšių specialistė, rašytoja.  Autorė jau dešimtmetį gyvena Prancūzijoje, kur teigia išmokusi mėgautis gyvenimu ir priimti jo dovanas. Vadovauja nedidelei meno galerijai, keliauja, stebi vietos gyvenimą ir į nieką nebežiūri rimtai.

Rašytoja debiutavo su autobiografine knyga „Vienos krūties istorija“, kurią parašė išgirdusi vėžio diagnozę. Vėliau E. Umbrasaitė išleido šios istorijos tęsinį - „Moteris katė ir jaunas mėnulis“. Paskutinė jos knyga apie Prancūziją „Prancūzija, mon amour“ tapo bestseleriu. „Paskolink man savo gyvenimą“ kol kas pirmasis autorės romanas, kuris nėra autobiografinis .