Nustokim krūpčiot

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Ulbinaitė, D.Nustokim krūpčiot

Ulbinaitė, Daiva. Nustokim krūpčiot : Prezidentė Dalia Grybauskaitė. – Vilnius : Tyto alba, 2019. – 247 p. : iliustr.

Knygoje autorė kalba apie tai, kas šiuo istoriniu tarpsniu  (2009-2019) vyko mūsų valstybėje ir kokia Prezidentė buvo politikoje, kokios baimės kankino teisėsaugą ir ko neapskaičiavo energetikos oligarchai, kas yra grybauskaitiška politinė kultūra ir kaip ribotas konstitucines Prezidento galias praplečia asmenybės jėga.

Čia paaiškėja, už ką Plieninę magnoliją keikė V. Putinas ir gyrė D. Trumpas, kodėl nebuvo gerta šampano su B. Obama, kokių patarimų reikėjo A. Merkel, dėl ko Lietuvos Prezidentei skambindavo NATO generalinis sekretorius ir kokios asmeninės vertybės ir nuostatos suteikė Lietuvai svorio daugiau, nei leidžia mūsų šalies dydis. Įvairiomis aplinkybėmis atsiskleidžia ir kokia Prezidentė buvo kasdieniame gyvenime, kas ją graudino iki ašarų, kam skyrė žibuokles ir kodėl taip pamėgo karališkąją mėlyną spalvą.
Garsusis Prezidentės posakis „Nustokim krūpčiot“ – ne vien knygos pavadinimas. Tai gyvenimo filosofija, vertybių pamatas, paskatinęs daugelį politinių ir žmogiškųjų sprendimų, ne vieną įkvėpęs pasitikėti savimi ir netgi imtis to, kas, regis, neįmanoma.
Daiva Ulbinaitė – žurnalistė, 2009–2019 m. LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausioji patarėja viešųjų ryšių ir komunikacijos klausimais, Prezidentės Spaudos tarnybos vadovė.

Dėliojau šią knygą tam, kad visi įgytume drąsos gyventi sąžiningiau, kad pradėtų sveikti pataikavimo, godumo ir baimių susargdintos smegenys, kad nesijaustume maži ir bejėgiai, kad niekas mūsų istorijos rato nesuktų atgal. Ir kad rinkdamiesi savo lyderius ar stodami jiems į talką visada galvotume, kodėl jiems patikime Valstybę.
Daiva Ulbinaitė

Turinys