Namų psichologija

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Šeputytė Valiukevičienė, E. Namų psichologija

Šeputytė Vaitulevičienė Egidija. Namų psichologija : kaip susikurti namų pojūtį savyje ir aplink save. – Vilnius : Alma littera, 2019. – 221 p.

Knyga atskleidžia daugybę prasmių ir reikšmių, kurias turi žodis „namai“ ir duoda galimybę susikurti arba atrasti namus tiek savyje, tiek savo aplinkoje.
Joje  apie namus kalbama ne tik kaip apie konkrečią vietą, į kurią įžengiame po sunkios darbo dienos ar grįžtame po kelionių. Namai šioje knygoje – ir dvasinė būsena. Svarbu, kad vidinių namų vaizdiniai sietųsi, vienaip ar kitaip sutaptų su namais, kuriuose gyvename. Kaip to pasiekti?


Apie namus knygoje „Namų psichologija“ autorės pasakoja ne paviršutiniškai, o išsamiai, suprantamai, iš įvairiausių, kartais netikėtų perspektyvų. Kada jie tikrai yra savi? Kaip paversti namus ne tik prieglobsčiu, bet ir gyvenimo kūrybos erdve?
Atsakymai į klausimus visiems, dar tik kuriantiems savo namus, besidomintiems interjero dizainu ir subtilybėmis, taip pat visiems, ieškantiems savo vietos pasaulyje ir jaučiantiems vaikystės arba kitokių namų ilgesį. Čia sužinosite, kaip kurti savo namus, kaip juos pritaikyti sau, savo dvasinėms reikmėms.
Knygos autorės – psichologės Egidija Šeputytė Vaitulevičienė  ir Irma Skruibienė – domisi C. G. Jungo krypties psichoterapija.

„Tai knyga apie mūsų pačių daugiabriauniškumą, daugiasluoksniškumą, apie tai, kaip tikrųjų namų ilgesys, paieškos ir kūryba neišvengiamai susiję su mūsų kelione tikresnės ir visapusiškesnės savirealizacijos link.“

(Jurgita Misiūnaitė, psichologė-psichoterapeutė, jungiškosios krypties psichoanalitikė).

Turinys