Hipis

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Coelho, P. Hipis

Coelho, P. Hipis : [romanas]. – Vilnius : Vaga, 2018. – 252 p.

Romanas „Hipis“ kol kas yra labiausiai autobiografinis Paulo Coelho darbas. Jis nukelia mus į laikus, kai gyveno žmonių karta, troškusi taikos ir drąsiai metusi iššūkį nusistovėjusiai socialinei tvarkai – autoritarinei politikai, konservatyviems elgesio modeliams, pertekliniam vartojimui ir turto bei galios disbalansui visuomenėje.

Knygos „Hipis“ veikėjas Paulo – jaunas, liesas brazilas su ožio barzdele ir ilgais plaukais, kuris svajoja tapti rašytoju. Jis susiruošia į kelionę ieškoti laisvės ir gyvenimo prasmės – pirmiausia su mergina keliauja garsiuoju „Mirties traukiniu į Boliviją“, tada į Peru, o vėliau autostopu per Čilę ir Argentiną.
Garsiijoje  Amsterdamo aikštėje jis sutinka Karlą – dvidešimtmetę olandę. Turėdami kišenėje tik 70 dolerių jie su kompanija įdomių bendrakeleivių leidžiasi į  tolimesnę kelionę. Kiekvienas iš bendrakeleivių turi savo istoriją. Keliaudami jie visi patirs tai, kas pakeis jų prioritetus ir vertybes.
Paulo Coelho gyvenimas yra pagrindinis jo knygų įkvėpimo šaltinis. Jis susidūrė su mirtimi, pabėgo nuo beprotybės, kovojo su narkotikais, atlaikė kankinimus, eksperimentavo su magija ir alchemija, studijavo filosofiją ir religiją, godžiai skaitydavo, prarado ir vėl atgavo tikėjimą, patyrė meilės teikiamą palaimą ir skausmą. Ieškodamas savo vietos pasaulyje jis rado atsakymus, kurie kyla daugumai žmonių. Įgyta išmintimi ir patirtais išgyvenimai jis dalinasi su kitais ir tiki, kad visi mes turime reikiamos jėgos rasti savo kelią.
Pirmasis Paulo Coelho romanas „Alchemikas“ tapo pasauliniu bestseleriu, buvo parduota 85 milijonai knygos egzempliorių. Iš viso P. Coelho knygų parduota 225 milijonai egzempliorių ir jis yra daugiausiai į kitas kalbas verčiamas dar gyvas autorius. Yra laimėjęs 115 tarptautinių premijų ir apdovanojimų.