Šokis su tamsa

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Repšys, M. Šokis su tamsa

Repšys, Marius. Šokis su tamsa. – Vilnius : Alma littera, 2018. – 191 p. : iliustr.

„Šokis su tamsa“ – aktoriaus Mariaus Repšio ir verslo konsultanto Karolio Petrylos knyga, kurioje jie atvirai prabyla apie savo patirtį sergant depresija ir pataria kaip dorotis su šia liga tiek ja sergantiems, tiek jų artimiesiems.
Du sėkmingi vyrai, kuriems, atrodo, nieko netrūksta. Tai veiklūs, aktyvūs ir puikiai gyvenantys žmonės, kurie nesiskundžia nei pinigų, nei dėmesio stoka. Tačiau abu prisipažįsta ilgą išgyvenę tikrą emocinę tuštumą, lydimą apatijos, nerimo, agresijos, baimės ir minčių apie savižudybę. Jie gėdijosi savo būklės, negalėjo kontroliuoti savo nuotaikos ir savijautos.

Depresija – sunkiai pastebima liga. Apie ją  dabar kalbama vis daugiau ir vis  atviriau. Autoriai dalijasi savo istorijomis, nes tiki, kad jos gali pagelbėti.
Knygoje „Šokis su tamsa“ skaitytojas neras patarimų daugiau šypsotis, keisti požiūrį ir teigiamai žiūrėti į ateitį... nes tai nepadeda. Depresija sergantys žmonės kartais tiesiog fiziškai negali šypsotis. Marius Repšys ir Karolis Petryla pasidalins savo patirtimi ir atvirai papasakos apie save, juos kamavusias bėdas ir būdus, kuriais jie gelbėjosi iš tamsos. Tiems, kurie gyvena lydimi depresijos, knyga, galbūt, padės kovoti su liga ir patars kur kreiptis profesionalios pagalbos (ir kodėl tai daryti būtina).  
Knygą „Šokis su tamsa“ verta perskaityti ir depresija sergančių žmonių artimiesiems, ir gydytojams, ir pedagogams.

Turinys