“Robotikos laboratorijos” Gustonių bibliotekoje - UDC

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30

Lapkričio 11-15 d. Panevėžio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Gustonių bibliotekoje –UDC vyko “Robotikos laboratorijos” užsiėmimai pradedantiesiems su Lego Education WeDo 2.0. ir Lego Mindstorms EV3.

Projekto “Gyventojų skatinimas išmaniai naudotis internetu” veiklos.
Lego WeDo 2.0 tai rinkinys skirtas smalsiems ir kūrybingiems vaikams nuo 6 metų.  Su LEGO WeDo 2.0 rinkiniu galima išmokti ir geriau suprasti robotikos, tiksliųjų, gamtos ir inžinerijos mokslų medžiagą. Moderni LEGO Education metodika skatina bei tobulina XXI amžiuje aktualiausias kompetencijas: problemų projektavimo trimatėje erdvėje, galimų sprendimo būdų tyrinėjimo, algoritminio mąstymo lavinimo, kūrybiškumo ir viešojo kalbėjimo, ugdo pasitikėjimą mąstyti nestandartiškai.
Vyresni vaikai rinko su Lego Mindstorms EV3 sudėtingesnius robotus, visiems pavyko ne tik surinkti, bet ir užprogramuoti robotus, kad atliktų tam tikras funkcijas.
Visi susirinkę džiaugėsi, kad pavyko sukonstruoti pasirinktus modelius ir pamatyti jų galimybes.
Vaikai užsiėmimų metu įgijo žinių apie robotikos mokslą, turėjo galimybę lavinti kūrybinius, techninius robotų konstravimo ir programavimo įgūdžius. Šie robotikos užsiėmimai vaikams yra labai patrauklūs bei įtraukiantys, nes lavinami ne tik konstravimo įgūdžiai, bet kreipiamas dėmesys ir į bendruosius vaikų įgūdžius, jie mokomi dirbti komandoje.
Vaikai neslėpė džiaugsmo galėję patirti nuotykius su pažangiausiomis technologijomis.

L. Telyčėnienė