Geltonas rudens žavesys Gustonių bibliotekoje – UDC

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30

Gustonių bibliotekoje-UDC vaikams skirtose veiklose daug dėmesio skiriama gamtos pažinimui. Edukacinių užsiėmimų metu susipažįstama su visais metų laikais, todėl dažnai vykstama į gamtą, tyrinėjant vietos apylinkių augmenijos ypatumus, panaudojant pačių surinktas gamtines medžiagas meniniams darbeliams. Jie ne tik pristatomi parodėlėse, bet ir papuošia bibliotekos kiemą.


Rudens pradžioje buvo tyrinėta šiaudo istorija. Dalyvaudami kūrėjos R. Serdikevičienės edukaciniame užsiėmime ,,Puošmena iš šiaudų‘‘ vaikai mėgavosi nuostabiu šiaudo kvapu, gurkšnojo žolelių arbatą, sėmėsi kūrybinių idėjų. Pasak menininkės – „šiaudas prisigėręs daug saulės spinduliuoja gerą energiją“.
Rudenėjančios gamtos grožį vaikai galėjo pajusti spalio mėn. vykusiame užsiėmime „Geltonas rudens žavesys‘‘. Teko pasukti galvas, kaip surinktas rudens gėrybes paversti meno kūriniais. Ir pasitelkus fantaziją, tai puikiai pavyko –kiemą papuošė nuostabių spalvos derinių kūrybiniai darbai.
Gustonių bibliotekoje -UDC prasmingam vaikų  laisvalaikiui skirta ir daugiau įdomių užsiėmimų, vykdant projektą „Popietės Gustonių bibliotekoje – UDC, vykdant vaikų dienos centro veiklas“ ir kitas neformalaus vaikų švietimo veiklas.
Regina Masiokienė
Gustonių bibliotekos – UDC
vyr. bibliotekininkė