Gerų emocijų kupinas susitikimas

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Kalba Marius Čepulis

Šiltą, gerų emocijų kupiną vakarą praleido į rajono viešąją biblioteką susirinkę gausūs gamtos mylėtojai. Čia vyko  susitikimas  su vienu žinomiausių gamtos fotografu, ornitologu, parodos „Paukščiai kitaip“ ir knygos „Metai : gamtos fotografo dienoraštis “ autoriumi Mariumi Čepuliu.

Įspūdingos reto grožio  nuotraukos bibliotekoje eksponuojamos jau ne vieną savaitę  ir vis dar stebina apsilankiusius pas mus. O į  knygą „Metai : gamtos fotografo dienoraštis“ jų, lydimų taiklių komentarų, nusėdo ne viena dešimtis .  Susitikimo metu buvo galima ne tik pasklaidyti , bet ir įsigyti šią knygą, o  svarbiausia,  paklausyti autoriaus, sužinoti, kaip nedera elgtis gamtoje, išgirsti nuostabių istorijų, nutikusių belaukiant įspūdingo kadro.  Daugeliui  fotografija – tik sustabdyta trumputė akimirka, bet iki jos – didžiulis kelias. Kas vyksta šio  per amžius nepakitusio gamtos spektaklio užkulisiuose  - už kadro, prieš kadrą ir jo metu – žino tik fotografas.
Dėkojame susirinkusiems, dėkojame autoriui, ne tik spėjančiam užfiksuoti gamtos įdomybes klaidžiojant miškais, bet ir randančiam laiko susitikti su žmonėmis, trokštančiais  pažinti įdomų ir paslaptingą gamtos pasaulį.
 Iki kitų susitikimų!
Negalėjusiems atvykti – keletas nuotraukų.

Parengė D. Pamerneckytė