„(Ne) GYVENIMAS“ - nauja paroda Raguvos bibliotekoje

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30

Raguvos bibliotekoje socialinio meno projekto parodą „(Ne) gyvenimas“ pristatė dailininkė, meno terapeute - Vaida Virbalaitė.

„(Ne) Gyvenimas“ –  tai projektas apie moteris, patyrusias fizinį ir psichologinį skausmą, kurį išreiškė pačiu skaudžiausiu būdu – savęs žalojimu. Socialinį projektą menininkė kūrė kartu su fotografe Enrika Samulionyte Panevėžio moterų pataisos namuose.
Savo kuriamu grožiu Vaida siekė besižalojančias moteris priversti pamilti save, pamatyti, kokios jos gražios ir ypatingos. Menas gali padėti ir daugybei kitų žmonių, kurie save žaloja kitaip: turi valgymo sutrikimų, serga alkoholizmu, yra priklausomi nuo narkotinių medžiagų, serga depresijomis ar nerimo sutrikimais, kitaip save naikina. Pasak menininkės, bet kokiais būdais save žalodami žmonės tarsi siunčia nebylų pagalbos šauksmą, kad jiems blogai, tačiau savo skausmo ir beviltiškumo nesugeba išsakyti.
Po jaukaus ir šilto parodos pristatymo  vyko susitikimas su Raguvos bibliotekos neformalaus vaikų švietimo grupės „Mes esame ETNO“ dalyviais. Vaikai džiaugėsi dailininkės piešiniais ant rankų, kuriuos piešė „chna“ augaliniais dažais. Visi liko sužavėti, laimingi ir kūrybingai nusiteikę. Svajojo apie tolimesnes kūrybines dirbtuves Raguvos bibliotekoje, kurių metu norėtų išreikšti savo tikrąjį „Aš”.
Likome dėkingi už prasmingą ir jautrią iniciatyvą bei kūrybingai praleistą laiką. Todėl kviečiami visi apsilankyti gegužės mėn. Raguvos bibliotekoje ir apžiūrėti eksponuojamą  parodą.

Vida Gailiušytė
Inesa Skapaitė