Skaitmeninio raštingumo mokymai! Kviečiame!

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30

Panevėžio rajono savivaldybės viešoji biblioteka ir projektas „Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė”  kviečia gyventojus įgyti ar pagerinti skaitmeninius įgūdžius ir dalyvauti nemokamuose skaitmeninio raštingumo mokymuose pradedantiesiems ir pažengusiems.

PRADEDANČIŲJŲ MOKYMO PROGRAMA

Skaitmeninio raštingumo „Skaitmeninės technologijos TAU: ateik, sužinok, išmok“
(programos trukmė –18 val.)

- Naudojimasis kompiuteriu, planšete, išmaniuoju telefonu;
- Tekstinių dokumentų maketavimas;
- Naudojimasis elektroninėmis valdžios vartų paslaugomis;
- Bendravimas internetu su artimaisiais ir draugais (e. paštu, skype programa, socialiniais tinklais: facebook, twitter, pinterest).

PAŽENGUSIŲJŲ MOKYMO PROGRAMA
Turintiems pagrindinius darbo su skaitmeniniais įrenginiais įgūdžius, kviečiame mokytis šiose programose (programos trukmė – 6 val.)

- Bendradarbiavimas TAU. Bendrauk ir dalykis turiniu internete: Efektyvus laiko planavimas ir bendravimas. Sužinosite kaip saugiai ir atsakingai bendrauti e. paštu, susipažinsite su galimybe e. dokumentus laikyti virtualiose duomenų saugyklose ir kaip naudotis e. kalendoriais.
- Bendradarbiavimas TAU. Bendrauk ir dalykis turiniu internete: Skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir saugus dalijimasis. Susipažinsite su skaitmeninių nuotraukų redagavimo, koliažo, animacijų kūrimo galimybėmis, kaip saugiai ir atsakingai skelbti ir dalintis nuotraukomis ir vaizdo įrašais internete.
- E. Bendruomenės TAU: atsakingas turinio skelbimas internete ir saugus naršymas. Išmoksite rengti tekstinius dokumentus internete, susipažinsite su debesų kompiuterija.
- E. bendruomenės TAU: būk aktyvus, unikalus ir verslus! Susipažinsite su interneto svetainių kūrimo bei e. visuomenės pagrindais, įgysite saugaus naršymo internete žinių bei įgūdžių.
- „Karjeros galimybės TAU: inovatyvus savęs pristatymas. Pateiksime profesinės informacijos skelbimus, kaip sukurti originaliai atrodantį gyvenimo aprašymą, internetinės informacijos kritinio įvertinimo svarbą.

Artimiausi mokymai pradedantiesiems prasidės rugsėjo 9 dieną!
Registracija tel. (8 657) 60638,
Panevėžio rajono savivaldybės viešoji biblioteka skaitytojų aptarnavimo skyrius

Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.