Projekto „Gyvenimo kokybės gerinimas ir saviugdos pagrindai“ dalyviai ruošėsi šventėms

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30

Projekto „Gyvenimo kokybės gerinimas ir saviugdos pagrindai“ veiklas užbaigė Bernatonyse vykęs užsiėmimas suaugusiems „Kuriame grožį“ su floriste Jurgita Jurėniene.

Bibliotekoje pakvipo Kalėdomis – buvo kuriamas ir dekoruojamas advento vainikas.  Advento vainikas –pagrindinis artėjančių didžiųjų metų švenčių laukimo akcentas, kuris papuošė ir Bernatonių biblioteką ir dalyvių namus.
Tai antrasis susitikimas su floriste. Pirmasis vyko Dembavos bibliotekoje. Projekto veiklos vyko nuo rugsėjo mėn. Jose dalyvavo daugiau kaip 100 rajono gyventojų. Ramygaloje ir Paliūniškyje užsiėmimus suaugusiems vedė dizainerė, fraktalų meistrė Brigita Paulauskienė. Liūdynėje ir Molainiuose gyventojai susipažino su vienu iš meditacijos būdų – garso terapijos metodu. Užsiėmimus „Meditacijos būdai: garso terapijos metodas“ vedė jogos instruktorius Vyrenijus Andrijauskas. Piniaviečiai dalyvavo užsiėmime suaugusiems “Akvarelinė popietė“ su dailininke, iliustratore Sigute Ach.
Vykdydama Panevėžio rajono suaugusiųjų švietimo programą „Gyvenimo kokybės gerinimas ir saviugdos pagrindai“ viešoji biblioteka suplanavusi surengti 7 užsiėmimus rajono gyventojams. Programos veiklos ir susitikimai bei užsiėmimai su lektoriais vykdomi 2018 m. rugsėjo – gruodžio mėnesiais įvairiose Panevėžio rajono bibliotekose. Projekto tikslas - skatinti rajono suaugusiųjų dalyvavimą mokymosi visą gyvenimą veiklose, siūlant jiems aktualias ir patrauklias veiklas, ugdančias pozityvų mastymą, skatinančias bendruomeniškumą, tobulinančias fizines ir dvasines patirtis.