Įsibėgėja internetinių seminarų ciklas „Senjorų dienos internete 2018“

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30

Vykdant projektą „Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“ 2018 m. lapkričio 5  – 9 d. viešojoje bibliotekoje kasdien renkasi senjorai.

Vykdant projektą „Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“ 2018 m. lapkričio 5 – 9 d. viešojoje bibliotekoje kasdien renkasi senjorai. Jau vyko transliacijos e.sveikatos, kelionių, el. bankininkystės temomis. Viena iš aktualesnių temų - E. sveikata. Sulaukėme net lankytojo sugrįžtant su savo kompiuteriu, kad padėtume prisiregistruoti pas gydytoją.
Turiningai ir jaukiai prie arbatos puodelio susirinkusiems senjorams pateikta daug ir įdomios medžiagos apie turizmą Lietuvoje, sveikatos apsaugą ir pan. Gan sudėtinga tema pasirodė E. pirkiniai ir E. paslaugos, nes daugelis renginio dalyvių nesinaudoja el. bankininkyste. Po transliacijų pateikiama papildoma informacija, metodinė medžiaga, tikimės, paskatins juos aktyviau naudotis šia patogia ir greita paslauga.
Dalyvius domino ir galimybė pakartotinai medžiagą peržiūrėti namuose. Primename, kad visą savaitės metu transliuotą medžiagą galima peržiūrėti https://www.epilietis.eu/prisijungusi-lietuva/senjoru-dienos-internete .
Kviečiame stebėti kitas transliacijas bibliotekoje:

Lapkričio 8 d. 11 val E. saugumas http://bit.ly/esaugumas
Lapkričio 9 d. 11 val Bendravimas internetu http://bit.ly/bendravimasinternetu

Projektą „Prisijungusi Lietuva“ įgyvendina Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Ūkio ministerijos kartu su partneriais: asociacija „Langas į ateitį“, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba, Nacionaline biblioteka, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija. Projektu siekiama skatinti Lietuvos gyventojus įgyti reikalingų įgūdžių efektyviai, įvairiapusiškai, saugiai ir atsakingai naudotis internetu, į šias veiklas aktyviai įtraukiant vietos bendruomenes. Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

Parengė E. Grucienė