Tęsiasi projekto „Gyvenimo kokybės gerinimas ir saviugdos pagrindai“ veiklos.

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30

Molainių bibliotekoje vykęs užsiėmimas su jogos meistru Vyrenijumi Andrijausku „Meditacijos būdai: garso terapijos metodas“ paliko nerealius įspūdžius.

Meditacija, garso terapija, gydymas, atsipalaidavimas – šiuos ir kitus veiksmus galima patirti per gongų sesiją, keliaujant garsu į didžiąją visatą. Tai – žemės, visatos garsai, kelionė tarp žvaigždžių ir kelionė į mūsų mažąją visatą – sielą. Gongas – tarsi vedlys, stiprintuvas, veikiantis žmogaus energiją, emocijas, tarsi mūsų sielos veidrodis.
„Gongų garsai ir skambesiai veda į atsipalaidavimą, o per tai – ir į kitokią sąmonės būseną. Tad yra suteikiama puiki galimybė save patirti kitaip, tarsi iš šalies suvokti kylančius klausimus atsidūrus stebėtojo vaidmenyje. Veikia ir mistinis gongų garsų aspektas, nes pats garsas nėra įprastas – jis kitoks, įdomus ir nekontroliuojamas. Tai vėlgi veda į kitokį pasaulio ir savęs suvokimą, o gal ir naujų dalykų atradimą. Gongų muzika į paviršių iškelia pasąmonėje užblokuotus jausmus, taip gydydama tiek fizinį žmogaus kūną, tiek psichiką, bei leisdama atsipalaiduoti. Garso vibracijos harmonizuoja, išlaisvina iš baimių, gelbsti nuo nerimo ir išgrynina jausmus...“, – Vyrenijus Andrijauskas.
Noriu padėkoti Panevėžio rajono savivaldybės viešajai bibliotekai už projektą „Gyvenimo kokybės gerinimas ir saviugdos pagrindai“ ir jogos meistrui Vyrenijui Andrijauskui už galimybę atgauti jėgas ir dvasinę pusiausvyrą. Pasikrovėm teigiamos energijos, mums to labai reikėjo ir reikia. Po seanso jautėmės nusiraminę, puikiai pailsėję ir pašalinę bet kokią įtampą.

Loreta Gečienė
Vyresnioji bibliotekininkė