Maminukų akademijos vasara

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:31

Turtinga veiklomis ir turininga projekto „Augu kartu su knyga: Maminukų akademija“ vasara rajono viešojoje bibliotekoje.

Vasara, kada sekėme pasakas, žaidėme, buvome nukeliavę į Molainių biblioteką, maudėmės saulės spinduliuose, statėme pasakų namus, sodinome ir prižiūrėjome daržus... bibliotekoje!  Susitikome su rašytojomis Evelina Daciūte, Juventa Mudėniene, „Pasaka be galo“ animatore Rūta Morkūniene, kuri įkūnija įvairius pasakų personažus. Vyr. Bibliotekininkė Vida Ambraškaitė vaikus ir mamas supažindino su vaikų rašytojos Beatrix Potter kūriniais.
Paskutinį vasaros trečiadienį (rugpjūčio 29 d. 11 val.) visų mūsų dar laukia nuostabus Knygos teatro spektaklis „Trumpos istorijos apie…”, parengtas pagal Kęstučio Kasparavičiaus apsakymus. Spektaklyje susipina 3 skirtingos istorijos, kurias „Knygos teatras“ kviečia patirti liečiant, uodžiant, ragaujant… – pasikliaujant pojūčiais ne tik klausyti, bet ir iš tikrųjų išgirsti, ne tik žiūrėti, bet ir pamatyti. Vaidinimuose naudojamas inovatyvus pasakojimo būdas parodys vaikams mandagaus elgesio reikšmę, supažindins su buities daiktais (spektaklis „Arbatos klubas“). Istorijoje „Ąsotis“ vaikams suprantama kalba bus atskleistas grožio trumpalaikiškumas, vaikai bus supažindinti su skirtingais augalais ir jų fizinėmis savybėmis.
Vaikiškomis istorijomis sužadinamų pojūčių spektrą teatras kviečia ne tik pažinti liečiant, bet ir pasitelkti klausą, uoslę, skonio receptorius. Susitikime!

Parengė L. Čekanauskienė