„Neregėta Lietuva“ – Panevėžio rajono viešojoje bibliotekoje

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:31 Neregėta Lietuva

Per Lietuvą keliaujanti Mariaus Jovaišos fotografijų paroda„ Neregėta Lietuva“ rudenį nusės į naują albumą, o šiuo metu ji užsuko į mūsų miestą ir į mūsų biblioteką - liepos 16-31 dienomis Panevėžio rajono viešojoje bibliotekoje galima pasigrožėti nuostabiais neregėtais  Lietuvos vaizdais.

 Atkurtos  Lietuvos nepriklausomybės 100- metis ir po pasaulį pasklidusio garsaus  Mariaus fotografijų albumo „Neregėta Lietuva“ dešimtmetis  paakino autorių  pasvarstyti, ar tik ne metas idėją atnaujinti, nes tai viena galimybių  skleisti gerą žodį apie mūsų šalį.
„Ledynų išraižytas, perėjūnų ir grobikų išmindžiotas, karų sužalotas, daugelio kartų kurtas ir puoselėtas Lietuvos kraštovaizdis – lygiavertis pasaulyje. Ypač žvelgiant iš viršaus. Dabar, kai jau baigiau šią knygą, matau, kiek daug panašumų su įspūdingiausiomis pasaulio vietomis galima rasti žvelgiant į Lietuvą vos šiek tiek atitrūkus nuo žemės“, - apie originalų leidimą yra sakęs albumo autorius M. Jovaiša.
 M. Jovaišos sukurtos nuotraukos apkeliavo visą pasaulį – surengtos parodos 36 skirtingose šalyse, daugiau nei 100 skirtingų vietų jose.
Būkite pirmieji, pamatę šį įspūdingą reginį.