Raguvos krašto menininkų susitikimas Raguvos bibliotekoje

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:31

Raguvos krašto menininkų susitikimas Raguvos bibliotekoje
Raguvos bibliotekoje savo kūrinius pristatė žinomi kraštiečiai-  dailininkė, knygų iliustruotoja Bronė Kanoverskytė ir skulptorius Arūnas Jodzevičius.


Spalvinga ir žaisminga Bronės Kanoverskytės iliustruotų knygų paroda „Važiuojantiems dviratuku“ – tikras džiaugsmas jauniesiems skaitytojams. Juk pažintis su knyga jiems prasideda būtent nuo iliustracijos. Todėl galima teigti, kad knygų iliustruotojai yra vaikų pasaulio kūrėjai.
 Raguviškis  skulptorius Arūnas Jodzevičius Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga Raguvos bibliotekai ir visam Raguvos miesteliui padovanojo tapybos paveikslą „Raguvos malūnas“. Renginį sušildė Andrėjos Arzimanovos atliekamos dainos.  Jos mokytoja  Ingrida Bučinskienė. Vida Bernadišienė, organizavusi ne vieną susitikimą su dailininke, pasidalino  šiltais prisiminimais ir Raguvos bibliotekai padovanojo visą segtuvą fotonuotraukų ir straipsnių su prisiminimais organizuojant susitikimus.
Raguviečius kraštiečio A. Jodzevičiaus tapybos darbas džiugins nuolat, o , B. Kanoverskytės iliustracijos bus eksponuojamos visą gegužės mėnesį. Tad kviečiame apsilankyti!