Elektroninės pajamų deklaravimo paslaugos rajono bibliotekose

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:31 VMI deklaracijos

Jau vienuoliktus  metus Panevėžio rajono viešoji biblioteka kartu su Panevėžio AVMI rengia gyventojų pajamų deklaracijų pildymo konsultacijas rajono gyventojams. Vienuolikoje rajono bibliotekų nustatytomis dienomis ir valandomis gyventojai turi galimybę deklaruoti pajamas neišvykdami iš savo gyvenamosios vietos, konsultuojant  Panevėžio apskrities VMI specialistams.

Ši elektroninė paslauga buvo ypač populiari Upytės bibliotekoje – čia susirinko daug vietos gyventojų. VMI specialistė Daina Jackūnienė konsultavo mokesčių mokėtojams pajamų bei turto deklaravimo klausimais, padėjo teisingai užpildyti ir pateikti elektronines deklaracijas. Kartu su deklaracijomis galima buvo pateikti ir prašymus, kad iki 2 procentų sumokėto pajamų mokesčio būtų skirta paramai. Gyventojai buvo atvykę ir iš aplinkinių - Augustavos, Vaišvilčių, Memenčių ir kt. kaimų.
Bibliotekininkė Jolanta Mikšytė džiaugėsi VMI specialistų bei Upytės seniūno Giedriaus Koženiausko bendradarbiavimu suteikiant transportą, kad ši elektroninė paslauga bibliotekoje būtų prieinama ir pasiekiama kaimo gyventojams.