Klausėmės Vydūno

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:31 Vaidina ramygaliečiai

 „Nors nuo jo gimimo praėjo jau 150 metų, Vydūnas reikalingas, artimas ir suprantamas ir šiandien. Didžiojo mūsų tautos žadintojo siela vis dar plevena tarp mūsų.

Vydūno žodžiai ir mintys ir šių laikų žmonėms padeda mąstyti, tobulėti, skatina tapti geresniais.“  (M. Jančorienė)

Šių žodžių teisingumu galėjome įsitikinti patys, žiūrėdami Ramygalos kultūros centro suaugusių mėgėjų teatro „Ąžuolynė“ spektaklį Vydūno kūrybos motyvais „Amžinasis keleivis“. (Scenarijaus autorė ir režisierė Audronė Palionienė).

Sunkus gyvenimas verčia žmones emigruoti, palikti namus, bet su kokiu nusiminimu ir neviltim jie tai daro. Gerokai vėliau ateina suvokimas, kad tik patys gali kurti geresnę, šviesesnę, gražesnę Lietuvą. Viltinga gaida pasibaigęs spektaklis jautriai ir giliai palietė susirinkusiųjų širdis. Gausūs žiūrovai negailėjo vaidintojams gėlių ir aplodismentų.
Šis spektaklis – tai vienas iš ciklo „Gyvo žodžio vakarai“ renginių, skirtų atkurtos Lietuvos 100- mečiui. Gyvo žodžio vakarai, kurių tikslas  - atsigręžti į lietuvių literatūrą ir pristatyti ją lankytojams įdomesne, kiek kitokia forma vyks kiekvieno mėnesio paskutinį trečiadienį 17 val.