Kviečia Šiaurės šalių bibliotekų savaitės renginiai

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:31 Šiaurės šalių savaitė

 Biblioteka lapkričio 13 dieną kviečia į tradicinius literatūrinius Šiaurės šalių savaitės  skaitymus. 10 valandą ryte -  Auštant -  vaikams bus skaitomos ištraukos iš Mauri Kunnas knygos „Lobių sala“, o 17 val. vakaro – Sutemų valandą - suaugusiems skaitysime Ullos – Lenos Lundberg knygos „Ledas“ ištraukas.

Anksti atslenkančią  tamsą nušviesime žvakių šviesa, gražiu literatūriniu žodžiu, sušildysime puodeliu kvapnios arbatos. Šiaurės šalių bibliotekų savaitė šiemet vyksta lapkričio 13-19 dienomis. Tai kasmet vykstantis renginys, skirtas bibliotekų lankytojams supažindinti su Šiaurės šalių literatūra, tradicijomis, kultūra, istorija.
2017 m. Šiaurės šalių bibliotekų savaitė siūlo vaikams, jaunimui ir suaugusiems pakeliauti po salas Šiaurės šalyse.  Mat  šių metų tema "Šiaurės salos" .
Šiaurės šalyse yra nesuskaičiuojama gausybė salų, nuo pačių mažiausių iš vandens kyšančių kauburėlių, uolėtų šcherų ir salelių iki didžiausios pasaulyje salos Grenlandijos. Todėl nieko keista, kad salos yra populiarus motyvas Šiaurės šalių dailėje, folklore, literatūroje. Apsuptos jūrų jos su savo gyventojais ir ypatinga gamta kuria savitą mikrokosmosą ir tampa nuostabiu fonu istorijoms, įkvėpusioms tiek daug kūrėjų Šiaurės šalyse.
 Visos šių metų skaitymams siūlomos knygos siejasi su tema "Šiaurės salos".
Laukiame jūsų renginiuose.