Bibliotekoje – teatralizuotas knygų pristatymas

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:31 D. Čepauskaitės knyga

Lietingą spalio  pavakarę Panevėžio rajono viešoji biblioteka pakvietė skaitytojus  į  ne visai tradicinį renginį – teatralizuotus skaitymus.

Liūdynės kultūros centro Dembavos padalinio dramos teatro studijos „Diemedis“ (vad. K. Šimonytė  Christensen) aktoriai  skaitė D. Čepauskaitės pjesę „Pupos“.  Taip vyko minėtos autorės  knygos „Aš tave užmiršau“ , nominuotos Metų knygos rinkimams, pristatymas. Žiūrovai susidomėję klausėsi  išraiškingai skaitomos pjesės , kurioje humoras persipynė su gyvenimiška išmintimi, ir negailėjo artistams plojimų. Bendradarbiaujant  su dramos teatro studija „Diemedis" buvo nuspręsta tokius  knygų pristatymus rengti paskutinį  mėnesio trečiadienį. Norisi pasidžiaugti, kad renginyje dalyvavo Panevėžio rajone vykstančio jaunimo projekto "Atrask save " nariai. Šiame projekte dalyvaujantys jaunuoliai ne visi yra motyvuoti ir noriai įsitraukiantys į įvairias veiklas, tačiau dalis jaunimo domisi kultūriniais renginiais ir neatsisako juose dalyvauti. Tai nuteikia optimistiškai.
Nors sparčiai besivystant technologijoms didėja gyvenimo tempas ir, rodos niekur nebespėji, žmonės vis dar skaito knygas...  Jiems, tiems skaitantiems,  ir organizuojame knygų pristatymus . Visų susidomėjusių lauksime lapkričio paskutinį trečiadienį, t. y., 22 d. 17 val. Bus teatralizuotai pristatoma D. Čepauskaitės pjesė „Musė“, supažindinama su knygų naujienomis.