„Skaitiniai prie arbatos“ sukvietė smilgiečius į biblioteką

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:31 „Skaitiniai prie arbatos“ sukvietė smilgiečius į biblioteką

Smilgių bibliotekoje iškilmingai minint 70-ies metų gyvavimo sukaktį, buvo prisiminta ir gilesnė krašto skaitymo istorija. Prieš 120 metų veikusi „Knygų skaitymo draugija" būrė smilgiečius skaityti ir turiningai leisti laiką tuometiniame „Arbatnamyje“.


Daugiau nei du dešimtmečius bibliotekoje dirbantis Edvardas Vaičius džiaugėsi į šventę susirinkusiu gausiu būriu ištikimiausių lankytojų. Pasak jo, be jų biblioteka nustotų gyvuoti. Todėl padėkota aktyviausiems, skaitantiems įvairios tematikos knygas, periodiką. -Pasidžiaugta seniūnijos, kultūros centro, gimnazijos, bendryste. Renginio metu Smilgių bibliotekai buvo iškilmingai perduotas tautinis Nepriklausomybės šalikas, iš Geležių keliaujantis po visą rajoną. Jį, kaip bendrystės ir vienybės simbolį, perdavė ramygaliečiai. Bibliotekai sveikinimus nuo Seimo narių G.Burokienės ir P. Nevulio perdavė jų padėjėjos.
Renginio dalyvius nudžiugino poetės Dalios Teišerskytės viešnagė. Jos poetiški ir šilti žodžiai, skaitoma poezija palietė visų širdis. Skambėjo Naujamiesčio muzikos mokyklos moksleivių ir jų mokytojos Janinos Mikalkevičienės akordeono garsai. Renginio pabaigoje buvo pristatyta Puziniškio muziejaus edukacinė programa, buvo ragaujami to krašto patiekalai, vaišinamasi arbata.