Rajono bibliotekininkai aplankė sostinės bibliotekas

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:31 Nacionalinėje M.Mažvydo bibliotekoje

Rajono bibliotekų darbuotojai profesinei kompetencijai ugdyti bei kultūriniam akiračiui plėsti kasmet organizuoja metodines pažintines išvykas po šalies bibliotekas. Šių metų išvykos tikslas buvo susipažinti su atsinaujinusiomis bibliotekomis sostinėje.

Aplankyta Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, prieš metus atvėrusi duris lankytojams po ilgos rekonstrukcijos.Ekskursijoje dalyvavę rajono viešosios ir kaimo bibliotekų darbuotojai, lydimi gidės, susipažino su bibliotekos erdvėmis ir paslaugomis, pastato istorija. Bibliotekininkai pastebėjo didelius pokyčius. Tai erdvės, pritaikytos ne tik žinioms, bet ir laisvalaikiui, atspindinčiam lankytojų poreikius. Apžiūrėtos žiniasklaidos bei kitos skaityklos, susitikimų kambariai, garso įrašų ir muzikavimo studijos, kino peržiūrų salės, TV studija, naujausia įranga, technologijos. Visa tai papildo bibliotekos turinį – ji tampa didelės traukos vieta įvairių sluoksnių ir pomėgių lankytojams, inovacijoms, projektams. 

Aplankyta ir Vilniaus centrinė biblioteka, prieš pora metų naujai įsikūrusi Žirmūnuose. Pastate yra skaitytojų aptarnavimo skyrius bei administracija, sistemoje veikia 17 filialų. Su bibliotekos darbuotojais diskutuota įvairiais veiklos klausimais - skaitmeninės įtraukties, dokumentų fondo išdėstymo, bendruomenės telkimo ir kt. Buvo pristatytos naujos paslaugos ir projektai - elektroninių knygų skaityklių skolinimas į namus, mobilioji aplikacija „VilniusGO“. Biblioteka paliko atviros ir jaukios, modernios ir kūrybiškos bibliotekos įspūdį.
Bibliotekininkai lankė sostinės kultūrinius objektus – pabuvota Valstybės pažinimo centre, Verkių regioniniame parke.
Sukaupta kultūrinė profesinė patirtis praturtins rajono bibliotekų veiklos turinį, suteiks lankytojams naujų žinių.