Projektas „Atrask save“ bendradarbiauja su „Maisto banku“

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:25

Projektu „Atrask save“siekiama jaunuolius integruoti į įvairias veiklas, akcijas, suteikiant jiems pirminę intervenciją ir pagalbą. Pasak projekto koordinatorės  V.Galeckaitės, tarpinstitucinis bendradarbiavimas vyksta ne tik su valstybinėmis institucijomis bet ir su  nevyriausybinėmis organizacijomis, tokiomis kaip „Maisto bankas“.

Koordinatorė džiaugiasi, kad projektas prisidėjo prie birželio 19-23 d. Panevėžio mieste ir rajone vykstančios labdaros ir paramos fondo „Maisto banko“ organizuojamos maisto produktų dalinimo akcijos. Jos metu buvo nemažai žmonių, kurie domėjosi projekto veiklomis ir galimybėmis dalyvauti projekte. Todėl džiugu, kad projekto sklaida pavyko.
Panevėžiečių eilės laukiančių maisto dalinimo paketų nusidriekė dar valanda prieš dalinimą. Į Panevėžio rajono seniūnijas maisto produktai taip pat buvo išvežiojami ir dalinami birželio 19-23d. Atsitiktinai buvo pasirinkta viena iš 12 Panevėžio rajono seniūnijų, t.y. - Naujamiesčio seniūnija, su tikslu dar kartą paviešinti projektą ir atrasti naujų projekto dalyvių vienoje iš seniūnijų. Reiktų atkreipti dėmesį, kad buvo kalbama su įvairaus amžiaus žmonėmis siekiant, kad žmonės pasidalintų informacija tarpusavyje,ir apskritai žinotų apie galimas ir suteikiamas galimybes jaunuoliams, kurie yra iškritę iš bet kokios sistemos.
JGI projekto „Atrask save“ koordinatorė Vaida Galeckaitė džiaugėsi, kad tarpinstitucinis bendradarbiavimas veikia ir integruojant jaunuolius prisideda įvairių institucijų atstovai. Viena iš jų Naujamiesčio seniūnijos socialinė darbuotoja Živilė Saltonatė, kuri palaiko projekto idėją ir noriai bendradarbiauja siekdama padėti jaunuoliams iškritusiems iš vienokios ar kitokios sistemos ir atsidūrusiems sudėtingose gyvenimo situacijose integruotis į švietimo sistemą, darbo rinką ar savanorystę nukreipiant juos į projektą „Atrask save“.