Ecolinum kilimai – rajono viešojoje bibliotekoje

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:31 Kilimas iš lino

Gegužę rajono viešoji biblioteka pasitinka įspūdinga paroda. Jaukią ir šiltą atmosferą  čia  kuria lininiai Ecolinum kilimai. Vieninteliai ne tik Lietuvoje, bet  visame Baltijos regione lininių kilimų gamintojai pristato unikalius gaminius: įspūdingo grožio, įvairaus dydžio rankų darbo  kilimai karaliauja ne tik ant sienų, bet, kaip ir dera, nugulė grindis...

Ecolinum – tai UAB „Pluošto linija“ lininių gaminių prekės ženklas. Įmonė  įsikūrusi šalia miesto esančio  buvusio Staniūnų  dvaro restauruotame, puikiai sutvarkytame pastate.  Įdomi ir kūrybinga  įmonė neliko nepastebėta: 2016 metais  Panevėžio rajono savivaldybė apdovanojo ją  už  liaudies  tradicijų puoselėjimą.
Kilimai, kilimėliai, pufai, pagalvėlės – visa tai galima išvysti parodoje, kuri  bibliotekoje viešės  visą gegužės mėnesį. Tačiau kilimai nėra vienintelė Ecolinum produkcija. Įmonė gamina namų tekstilę,  turi nemažą lininių rūbų kolekciją.
Pabendrauti su kūrėjais ir gamintojais, sužinoti kūrybines subtilybes bus galima gegužės 11 d. 16 valandą vyksiančiame  parodos pristatyme. Susitikime dalyvaus  profesionali  dizainerė, kilimų autorė  Sandra Serapinienė. Dizainerė studijavo Vilniaus dailės akademijoje, dalyvavo daugybėje parodų Lietuvoje ir užsienyje (Švedijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje). Domisi kilimų audimo technologijomis.

Kviečiame užsukti.