Literatų susitikime - naujų knygų pristatymas

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:31 Panevėžio rajono literatų klubo

Panevėžio rajono literatų klubo „Polėkis“ rugsėjo mėnesį vykusiame susitikime buvo pristatytos naujos eilėraščių knygos:

Janinos Jakimavičiūtės-Baltušnikienės „Žodžių vainikas“,  Onos Jankevičiūtės-Striškienės „Susikalbėjimas“, Emilijos Valentinavičienės „Vakaro žarose“, Vidos Janauskaitės-Sereikienės eilėraštukų vaikams knygelė „Ar žinai?“.

Klubo narė Zita Skindzerienė pristatė ilgai rengtą knygą „Berčiūnai“. Literatė pasakojo, kad visada mėgo literatūrą, domėjosi gimtojo krašto praeitimi. Knygoje pateikiama Berčiūnų kaimo trijų amžių praeitis ir žmonių likimai.
Raguviškės Janinos knygoje „Žodžių vainikas“ eilės skirtos tėviškei, prabėgusių metų prisiminimams, gamtai. Knygos skirsnyje „Skambantys posmai“ pateikiamos eilės, kurioms muziką parašė Edvardas Filipovičius. Knyga iliustruota autorės tėvo Jurgio Jakimavičiaus piešiniais.
Ona Jankevičiūtė-Striškienė savo knygą „Susikalbėjimas“ skiria bibliotekų ir vietos bendruomenių metams. Šeštoje autorės knygoje eilės skirtos vienovės su gamta pajautimui, pamąstymai apie būtį, žmogaus likimą, dedikacijos artimiesiems.
Vidos Janauskaitės-Sereikienės eilėraštukų vaikams knygelė „Ar žinai?“ skirta skatinti vaikų žingeidumą  juos supančiam pasauliui. Knygelė gausiai iliustruota Linos Juknienės piešiniais.
Emilijos Valentinavičienės knygoje „Vakaro žarose“ daug eilių, skirtų Tėvynei. Autorė rašo, kad Tėvynė – tai ne vien žemė, kurioje gimiau ir augau, bet ir kalba, papročiai, seni padavimai. Keliai, takeliai, miškai, upės, ežerai. Žmonės ir jų charakterių vertybės. Jos nepaprastas gamtos grožis ir puikūs žmonės. Tai mano turtas.