Vasaros skaitymų viešnia – žymi poetė

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:26

Rajono bibliotekos aktyviai dalyvauja apskričių bibliotekų kultūrinėje  akcijoje  „Vasara su knyga“. Vienas iš renginių - liepos 19 d (antradienį) susitikimas su poete Violeta Palčinskaite Ramygalos bibliotekoje.

Skambią ir dainingą V.Palčinskaitės poeziją pamėgo kelios skaitytojų kartos. Rašytoja išleidusi per 30 knygų mažiesiems skaitytojams, o jos kūryba įvertinta daugybe premijų. Visų laikų geriausi eilėraščiai sudėti į rinktinę „Vaikų kambarys“(2013 m.). Tai spalvinga ir jaukia knyga, kurioje dera nuotaikingi poetės tekstai ir šiltos dailininkės Sigutės Ach iliustracijos – regis, patys puslapiai kviečia žaisti, džiaugtis ir mėgautis vaikystės prisiminimais. Neseniai viešėjusi rajono viešojoje bibliotekoje Sigutė Ach paliko šių iliustracijų parodą. Ja bus galima pasigėrėti ir Ramygalos bibliotekoje susitikimo su poete metu.
V.Palčinskaitė savo kūryba nepamiršta ir suaugusių: naujausia jos knyga šiai auditorijai -„Atminties Babilonai arba aš vejuosi vasarą“ . Tai įdomiai papasakotos istorijos apie sutiktas gyvenimo kely žymias asmenybes – J.Miltinį, D.Banionį ir kt.,  prisiminimų blyksniai iš asmeninio gyvenimo.