Jaunimo garantijų iniciatyvos projektas „Atrask save“

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:27

Nuo 2015 m. spalio mėn. Panevėžio rajono savivaldybės viešoji biblioteka pagal pasirašytą bendradarbiavimo sutartį su Jaunimo reikalų departamentu prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vykdo jaunimo garantijų iniciatyvos projekto „Atrask save" veiklas.

Projektas skirtas jaunimui (15 – 29 m.), kuris nedirba, nesimoko, neatlieka praktikos ir nedalyvauja mokymuose. Projekto tikslas – suteikti jaunuoliams aktyvumo skatinimo priemones, atsižvelgiant į tai, kokį pasiūlymą jaunas žmogus pageidauja gauti: dirbti, mokytis ar atlikti praktiką.

Projekto dalyviai galės dalyvauti savanoriškoje, jaunimo motyvaciją bei švietimo sistemą skatinančiose veiklose. Tai padės įgyti asmeninių, socialinių, profesinių kompetencijų, pasirengti sugrįžti į švietimo sistemą ar integruotis į darbo rinką.

Projektas „Atrask save" bus įgyvendinamas visų savivaldybių teritorijose.

Projektą koordinuoja Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, į projektą įsijungusi Lietuvos darbo birža kartu su teritorinėmis darbo biržomis, nevyriausybinės organizacijos ir biudžetinės įstaigos. Projektas bendrai veiklai subūrė 69 organizacijas ir įstaigas.

Projektas „Atrask save" finansuojamas Jaunimo užimtumo iniciatyvos, Europos socialinio fondo ir valstybės biudžeto lėšomis. Tai pirmasis projektas įgyvendinamas pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos priemonę „Jaunimo užimtumo didinimas".

Jaunuoliams bus teikiamos šios paslaugos:

• pagalba pažįstant save;

• socialinių ir gyvenimo įgūdžių ugdymas;

• motyvavimas;

• informavimas ir konsultavimas apie jauno žmogaus galimybes;

• įtraukimas į visuomenei naudingą veiklą;

• tarpininkavimas su švietimo įstaigomis ar TDB;

• savanoriškos veiklos atlikimo organizavimas.

Taip pat Panevėžio rajono savivaldybės viešoji biblioteka siekia užmegzti kuo glaudesnį bendradarbiavimą su kitomis įstaigomis, dirbančiomis su neaktyviais, niekur nedirbančiais, nesimokančiais ir mokymuose nedalyvaujančiais jaunais žmonėmis.

Kviečiame prisijungti prie projekto veiklų.

Kreiptis į Panevėžio rajono savivaldybės biblioteką, vietos jaunimo garantijų iniciatyvos koordinatorę el.p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.., tel.: +370 633 49863