Marsiečio ABĖCĖLĖ

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Marsiečio abėcėlė

Marsiečio abėcėlė : sveikos gyvensenos abėcėlė su vaikų sukurtomis istorijomis / sudarytoja Eglė Jokužytė. - Klaipėda : Verslas ar menas, 2018. - 31, [1] p.

Knygai „Marsiečio ABĖCĖLĖ“ atrinkta trylika vaikiško humoro nestokojančių istorijų, o jas iliustravo profesionalus dailininkas mūsų kraštietis Vilmas Narečionis.

„Marsiečio ABĖCĖLĖ“ – tai knyga skirta vaikams ir tėveliams. Smagius „Marsiečio ABĖCĖLĖS“ pasakojimus apie marsiečių nuotykius ir gebėjimą sveikai bei laimingai gyventi sukūrė patys vaikai, kurie dalyvavo  edukaciniame projekte „Sveikos gyvensenos ABĖCĖLĖ“. Kitus tekstus parašė knygos sudarytoja Eglė Jokužytė kartu su projekto komanda.

Knygelėje surašyti abėcėlės tvarka vaiko organizmui naudingi dalykai apie sveiką gyvenseną: fizinį aktyvumą, mitybą, asmens higienos įpročius, vitaminus ir kitus gerus dalykus. Marsiečiai vaikams paaiškins, kodėl taip svarbu rūpintis sveikata, aktyviai leisti laisvalaikį, sveikai maitintis ir saugoti gamtą. Nuostabios dailininko Vilmo Narečionio iliustracijos nuskraidins vaikus į kitas planetas.

„Sveikos gyvensenos ABĖCĖLĖ“ – tai pradinių klasių mokinių neformaliojo švietimo projektas, kurį nacionaliniu mastu iniciavo ir įgyvendino leidykla  „Verslas ar menas“. Pagrindinė projekto idėja – skatinti vaikų kūrybiškumą ir ugdyti augančios kartos sveikos gyvensenos įpročius.  Projekte dalyvavo 85 Lietuvos mokyklos. Iš jų pagal idėjos autorių kriterijus ir mokytojų motyvacinius laiškus buvo atrinkta 14 klasių. Net 275 trečių klasių mokiniai iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių dalyvavo edukacinėje programoje ir atlikdami interaktyvias užduotis diskutavo apie sveiką mitybą, aktyvų ir turiningą laisvalaikį, gamtosaugą. Knygai „Marsiečio ABĖCĖLĖ“ atrinkta trylika vaikiško humoro nestokojančių istorijų, o jas iliustravo profesionalus dailininkas.